🏷 Wie leest de Atlas van het Lange Nu, en wat is ze waard?

-

Beste allemaal,

Deze week een kleinere editie dan jullie van ons gewend zijn, aangezien we allebei in de lappenmand liggen door Covid 😷

Gelukkig hadden we al een poosje iets klaarliggen: een klein prijs- en doelgroeponderzoekje om erachter te komen wie de lezers van de Atlas van het Lange Nu zijn en wat jullie over zouden hebben voor een eventueel abonnement. Want zoals de lezers van het eerste uur weten, is het ons plan om van de Chrononauten en de Atlas van het Lange Nu uiteindelijk ons fulltime werk te maken.

Wij publiceren de Atlas van het Lange Nu nu zo’n anderhalf jaar met veel plezier. Het schrijven van onze onderzoeksnotities, het uitdenken van toekomstscenario’s en het verdiepen van ons historische-futuristische World Tree Model brengt ons veel plezier en zorgt telkens weer voor nieuwe inzichten, en wij hopen, voor jullie als lezers ook.

Het goede nieuws is dat steeds meer mensen ons weten te vinden, ons abonneebestand staat nu op iets meer dan 1.200 leden en er komen bijna dagelijks leden bij. En dat niet alleen, onze online productiviteit maakt ons ook steeds zichtbaarder in het publieke domein. Dat smaakt wat ons betreft naar meer.

Wij zouden de Atlas van het Lange Nu de komende jaren willen door ontwikkelen met steeds rijkere toekomstverbeeldingen, diepere toekomstscenario’s en doorwrochtere essays. Met in de toekomst misschien ook podcasts, video- en audio-essays en/of zelfs events waar we elkaar kunnen ontmoeten. In onze verbeelding is de sky the limit.

Daarom zoeken wij naar een manier om het maken van de Atlas van het Lange Nu te verduurzamen, door maand- dan wel jaarabonnementen aan te bieden aan onze leden.

Om beter grip te krijgen op wat dit zou kunnen beteken hebben we een korte survey gemaakt (het duurt ongeveer 5 minuutjes) om een beeld te krijgen van wie onze lezers eigenlijk zijn, hoe jullie hier tegenaan kijken, en wat jullie bereid zouden zijn om te betalen (ook als dat niks zou zijn).

Superfijn als jullie feedback achter willen laten via de survey, daarmee zijn wij heel erg geholpen. En uiteraard delen we in een volgende editie graag de uitkomsten.

De Architectures of Trust agenda
🤝

📺 Voor wie onze launch van het ‘Architecture of Trust’-onderzoek bij Pakhuis de Zwijger gemist heeft, deze is inmiddels terug te kijken op YouTube. En vergeet ook de podcast niet.

📚Doe mee met de DCFA bookclub die we samen met Pakhuis de Zwijger organiseren in het kader van ons fellowship! Samen gaan we Internet for the People: The Fight for Our Digital Future (Verso, 02022) van Ben Tarnoff lezen. Als je je aanmeldt (voor 14 oktober) krijg je het boek gratis. Hier alle info over het boek en de aanmelding.

📆 Aanstaande woensdag, 12 oktober, zullen we in een lezing en seminar over ons onderzoek vertellen op het Society 5.0 Festival in Amsterdam bij The Student Hotel. Op het tweedaagse (12 &13) festival komen ontwerpers, academici, beleidsmakers, kunstenaars en onderzoekers samen om de impact van digitalisering op de samenleving te verkennen. Kaarten zijn hier te koop voor € 99. Lezers van de Atlas van het Lange Nu komen in aanmerking voor een korting van 50%. Gebruik hiervoor de promo code ’partner50’.

Onze bijdrage aan het festival:

Part I   09:30 – 10:45 – A Short History of Trust (Lecture)
Part II 11:15 – 12:30 – Co-creating a Future of Trust (Workshop)


Fijn weekend en veel liefs
❤️ Ed & Chris

📁 Dossiers