Worden we straks geüpload in onze eigen fantasiewereld, of zijn we dat al?

-

{subject}
                             

6 REACTIES

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martijn Lindeboom
Martijn Lindeboom
2 jaren geleden

Mooi stuk en goede boekentips! Dacht direct aan Snow Crash toen ik de titel van deze nieuwsbrief las (en aan Neuromancer; cyberspace zoals daar gevisualiseerd lijkt denk ik veel meer op de Metaverse dan op ons huidige internet). Nog een boek over het leven in simulaties (ouwetje, maar erg goed, zeker voor z’n tijd): Simulacron-3 van Daniel F. Galouye, verfilmd als The Thirteenth Floor in 1999 (vermorzeld door The Matrix ;-).

Edwin Gardner
Beheerder
2 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn Lindeboom

Ha Martijn,
Dank voor de tips, en inderdaad het inmiddels gedateerde term ‘cyberspace’ van William Gibson is eigenlijk veel meer een Metaverse dan het WWW. Het laat maar zien hoe diep dit idee van een parallelle werkelijkheid verankert zit in media in het algemeen. Hier legt Gibson bijvoorbeeld uit dat zijn Cyberspace idee voortvloeide uit het zien vann de Walkman (wat eigelijk ook een AR device is aangezien het een geluidslaag over de werkelijkheid legt) en Arcade games. Check dit fragment uit deze docu over Gibson.

Daarnaast moest ik ook denken aan de David Cronenberg’s cultklassieker Videodrome waarin de telvisie en videorecorder centraal staat als reality bending psychotechnologie

JEF MUHREN
JEF MUHREN
2 jaren geleden

Zoveel dank Christiaan en Edwin voor de zaterdagse frisse denkdouche.
Vaak overspoeld door de actualiteit, diepgang en onderlinge verbondenheid van jullie onderwerpen, kom ik toch altijd boven op de golf en surf dan opgewekt de rest van het weekend in!

Christiaan Fruneaux
Beheerder
Christiaan Fruneaux
2 jaren geleden
Antwoord aan  JEF MUHREN

Dat is fijn om te horen!

Robert Kluijver
2 jaren geleden

Super interessant, Edwin en Christiaan. Ga zo door, hou het vol! Ik ben fan

Edwin Gardner
Beheerder
2 jaren geleden
Antwoord aan  Robert Kluijver

Ha Robert, dank voor de aanmoediging 🙂 altijd fijn om te horen ✊

Onze dossiers