Wat is het punt waarop onze atmosfeer een dodelijke vijand wordt?

-

{subject}
                             

6 REACTIES

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jasper
Jasper
1 jaar geleden

Leuke aflevering jongens! Chrononauten tv lijkt mee een mooie aanvulling op de schriftelijke editie… Verder lees ik momenteel Drinkbare Rivieren van Lian Phoa en zie veel raakvlakken/overlap met de WBT modellen. Misschien naast een tv-zender ook een bibliotheek!?

Christiaan Fruneaux
Beheerder
Christiaan Fruneaux
1 jaar geleden
Antwoord aan  Jasper

Ja!

Dirk Monsma
1 jaar geleden

Ben in Andalusië. Er valt hier al enkele jaren 20% regen van wat jaarlijks normaal was. Vorige week was ik in Sevilla met 36 graden C en luchtvochtigheid van 60%. Dat komt al in de richting. Groet Dirk

Christiaan Fruneaux
Beheerder
Christiaan Fruneaux
1 jaar geleden
Antwoord aan  Dirk Monsma

Oef, ja inderdaad.

Zuid Spanje is, volgens mij, erg kwetsbaar voor klimaatverandering. Kan me een stuk in de el pais herinneren waarin het klimaat van ZS richting die van Irak gaat. Wacht ik zoek ‘m even op:

https://english.elpais.com/spanish_news/2021-05-27/experts-predict-iraq-like-weather-for-spain-in-the-near-future.html#:~:text=According%20to%20the%20researchers%20behind,a%20150%25%20rise%20on%20the

Daniël van Duijn
1 jaar geleden

Ambassadeur gendergelijkheid Pascalle Grotenhuis wees mij er vorig weekend op dat vredesbestanden waar vrouwen bij betrokken zijn 60% langer duren. Om klimaatrampen te voorkomen (en oorlog en overbevolking) is vrouwelijke participatie en onderwijs voor kinderen essentieel. Ik vraag me bij het lezen van veel toekomstscenario’s en sciences fiction boeken af waarom de verbeelding van de toekomst vaak door mannen wordt bedacht. Is dat omdat architecten en ontwerpers vaak een stempel willen drukken en dit een mannelijke eigenschap is? Misschien een nuttig uitstapje ‘The Future is Female’ waarin ook aandacht is voor de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de cyberspace en het venture kapitalisme van Sillicon Valley? Ik zou erg dankbaar zijn voor een lijstje van vrouwelijke auteurs en rolmodellen.

Christiaan Fruneaux
Beheerder
Christiaan Fruneaux
1 jaar geleden
Antwoord aan  Daniël van Duijn

Goed punt Daniël.

Ik sprak laatst iemand over het gebrek aan vrouwen in Tech. Een vrouw die zich hier hard voor maakt. Achterliggende probleem is, vertelde ze, dat veel minder vrouwen dan mannen voor een beta studie kiezen. En omdat kennis nog steeds macht is, creeer je zo een ongelijkwaardige situatie.

Ongetwijfeld heeft dit verschil in loopbaankeuze culturele oorzaken en wellicht – controversieel punt, I know – ook biologische oorzaken. Probleem is dat beide groepen oorzaken moeilijk benaderbaar zijn de wetenschap. Ze zijn beide vooralsnog te complex en emergent om empirisch te benaderen. Alsook dat ‘biologische oorzaken’ politiek gevoelig is omdat het de deur open zet naar allerlei halfbakken conservatieve en facistoide gevolgtrekkingen.

Ik zet dat lijstje vrouwelijke auteurs en rolmodellen op mijn lijstje!

Onze dossiers