Steun ons 🦁

Beste Chrononaut,

Het onze intentie om de Chrononauten zonder reclame aan te bieden en jouw privacy te beschermen. Maar ondertussen moeten we deze onderneming wel draaiende houden, want elke week onze nieuwsbrief produceren kost behoorlijk wat tijd en geld. Op den duur willen we een betaald abonnement gaan aanbieden, maar vooralsnog willen we eerst iets anders proberen – een crypto-experiment: Je kunt ons namelijk letterlijk belonen met jouw aandacht.

Hoe werkt dit?

Je installeert de Brave browser, een veilige webbrowser gebouwd op Chrome die trackers en advertenties blokkeert, en jouw privacy bewaakt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om bepaalde om af en toe privacy-vriendelijke reclames te zien, het grote verschil is dat niet de site eigenaar, maar jij als bezoeker hiervoor beloont wordt met Brave Rewards uitgedrukt in Basic Attention Tokens (BAT). Vervolges kan jij kiezen welke contentmakers je wilt belonen. Denk bijvoorbeeld aan Wikipedia, The Guardian of de Chrononauten. Wij kunnen dan de BAT’s die aan ons gedoneerd worden omzetten naar Euro’s waarmee wij de tijd kunnen kopen om steeds mooiere Chrononauten producties te maken.

Daarnaast biedt je op deze manier weerstand tegen de twijfelachtige praktijken van Big Tech en bouw je mee aan een gedecentraliseerder internet waar makers en gebruikers de macht weer terug grijpen. Ook niet verkeerd toch?


Doe je mee?

Stap 1️⃣ Download en installeer Brave en maak het je default browser op je Mac of PC en/of op je Android apparaat (op iOS kan ook, maar daar is Stap 3, het ondersteunen van individuele contentmakers geen optie, lees hier waarom).

Stap 2️⃣ Zet je Brave Rewards aan via het instellingen menu (de drie lijntjes helemaal rechts in je toolbar) of door op het driehoekje in je adresbalk te klikken. Hier meer uitleg mocht je er niet uitkomen.

Stap 3️⃣ Ga naar dechrononauten.nl in Brave en klik op het driehoekje in de adresbalk.

Stap 4️⃣ Maak een keuze in hoe je ons wil steunen. Voor ons is een maandelijkse bijdrage het fijnst.

That’s it. We waarderen het heel erg als je meedoet!

Edwin Gardner & Christiaan Fruneaux

De Brave browser met rechtsboven het Brave icoontje dat toont hoeveel trackers er geblokkeerd worden en daarnaast het driehoekige BAT icoontje met updates over je saldo.