Lijstduwers van het Lange Nu

-

{subject}
                             

3 REACTIES

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
1 jaar geleden

Hoe verhoudt LEF zicht tot de Partij voor de Dieren? Wat mij betreft ook een Toekomstpartij; krachten bundelen ipv verdere versnippering door weer een nieuwe partij!

christiaan
1 jaar geleden
Antwoord aan  Tom

Zeker, dat is ook wat wij altijd stemden en waarschijnlijk nu ook zouden stemmen, als Daniël ons niet had gevraagd.

Zoals we schreven snap ik dat je niet nog meer versnippering wil. Wij hopen en denken dat Daniël een waardevol nieuw geluid kan laten horen.

Maak vooral je eigen keuze!

Daniël van Duijn
1 jaar geleden
Antwoord aan  Tom

LEF is een voortzetting van het werk van de PvdD. Dierenrechten en kinderrechten zijn nauw met elkaar verweven omdat ze beide kwetsbaar zijn en geen stem hebben (hetzelfde geldt voor andere emancipatie bewegingen en groepen die gemarginaliseerd zijn). Gelukkig doen rechten voor de natuur in sommige landen opgeld, wat LEF betreft komt daar ook meer aandacht bij voor toekomstige generaties. De aarde wordt namelijk een stuk mooier als we kinderen aan het woord laten. Die worden nu stelselmatig uitgesloten in de democratie terwijl Nederlanders onder de 18 toch 27% van het electoraat vormen en zij het langst met de consequenties van beleid te maken krijgen. Daarom pleiten we met LEF voor toekomstzetels en burgerraden. Dan hoeft de jeugd zich niet te vormen naar het systeem voor volwassenen (dat soms behoorlijk kinderachtig is) en kan democratie meer gaan over spelenderwijs en via consensus overeenstemming bereiken. Die benadering is de grootste toegevoegde waarde van LEF (samen met het principe van 7 generaties vooruitdenken).

Onze dossiers